Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KEKS Z BIAŁEK

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 7-8
mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1 1/2 szklanki
margaryna 1
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
orzechy włoskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: KEKS Z BIAŁEK

Przygotować dwie wąskie blaszki. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywna pianę, dodawać cukier ciągle ubijając. Kiedy piana z cukrem będzie dobrze ubita dodawać mąkę i rozpuszczoną margaryną. (margaryna nie może być zbyt gorąca) Na koniec dodać bakalie. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok.45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwiusia055 06.03.2013 09:19
palce lizać
karolina1869 28.11.2011 15:36
pyszny
gusia1000 17.11.2011 19:44
Tylko taki keks piec.
calliope 16.11.2011 09:28
rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak