Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflak mamy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2,5 kg
cebula 3 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej 0,5 szklanki
sól do smaku
kiełbasa podwawelska 1 pętko
Pieprz czarny mielony Prymat 1 lyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflak mamy

Kroki postępowania

1
Obrane ziemniaki i 2 cebule zetrzeć na miazgę.
Krok 1 - Kartoflak mamy foto
2
Pokrojone w kostkę cebulę i kiełbasę podsmażyć na oleju,następnie dodać do ciasta.Całość doprawić kucharkiem,pieprzem i solą.
Krok 2 - Kartoflak mamy foto
3
Na blachę wlać pól szklanki oleju,wlać dobrze wymieszane ciasto i wstawić do piekarnika.Piec w 190 stopniach do chwili,aż kartoflak będzie rumiany.
Krok 3 - Kartoflak mamy foto
4
Gotowy kartoflak można polać podsmażoną na oleju cebulką i kiełbasą.
Krok 4 - Kartoflak mamy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 28.07.2012 20:31
to taka babka ziemniaczana po mojemu, pyszna, bardzo lubię
Malinka 09.07.2012 13:40
Super!
stokrotka 20.10.2011 11:33
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak