Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paski z piersi na słodko

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 średnia
imbir 1 kawałek wielkości większej łyżec
miód prawdziwy 1,5 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
pieprz
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paski z piersi na słodko

Piersi z kurczaka kroimy w paski. Imbir ścieramy na małych oczkach, łączymy z miodem, octem balsamicznym, sosem sojowym i 2 łyżkami oleju, doprawiamy pieprzem. Pokrojone mięso zalewamy marynatą, dokładnie mieszamy i odstawiamy na co najmniej 2 godziny. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 19.07.2012 22:15
bajeczne:)
gusia1000 13.01.2012 16:03
Fajnie to wygląda.
karolina1869 08.12.2011 16:03
na pewno smaczna
pacpaw 07.12.2011 20:43
fajny przepis na te słodkie kęski
BernadettaP 23.11.2011 18:04
Renia, polecam, bo mięsko jest super :)
Renia1 23.11.2011 17:42
jestem ciekawa jak to smakuje, ostatnio przekonuje sie do laczenia typu mieso-slodkie, choc wczesniej nie brałam tego pod uwage
lipka02 20.10.2011 09:47
mmmmm....apetycznie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak