Sposób przygotowania

Cebule obrać i pokroić w plasterki.W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju i zeszklić na nim cebulę.Dodać mięso i smażyć je ok 10 minut aż się zabrązowi.Doprawić, solą, pieprzem i szczypta chilli.Dodac koncentrat pomidorowy,przesmażyć i wyjąć z rondla.Fasolkę umyć, odciąć końcówki,przekroić na mniejsze kawałki.Do rondla wlać bulion,wsypać ryż wraz z fasolką.Gotowac razem ok 15 minut,aż ryż zmięknie,często mieszać.Ogórki obrać i bardzo drobno posiekać.Do ryżu dodac podsmażone mięso,ogórki oraz bazylię, jeszcze raz doprawić i dokładnie wymieszać.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !