Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce, dodaj jajka i wymieszaj.

Boczek pokrojony w kostkę wytop na suchej patelni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i usmaż ją na powstałym tłuszczu. Patelnię zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia. Gdy boczek i cebula przestygną przełóż je do miski z masą ziemniaczaną. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i przyprawy, wymieszaj.

Ciasto przelej do natłuszczonej olejem formy i wstaw do nagrzanego do 150*C piekarnika i piecz około 1 godziny. Babka jest gotowa, gdy jej wierzch jest ładnie zrumieniony.

Babkę można podawać z gęstą kwaśną śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    całe wieki takiej nie jadłam :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    już bardzo dawno nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam to danie, a tak rzadko robię.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pewnie smaczne nigdy nie jadłam ale lubię nowe przepisy testować a więc i ten wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    IZABELA NOWAK-slonce, jeśli lubisz placki ziemniaczane to myślę, że i babka kartoflana będzie Ci smakowała.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    czasami robie sobie taka, jest pyszna
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pewnie,że lubię placki... a i babka zapowiada się smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    świetnie wygląda, gdyby nie tytuł potrawy pokusiłam się o stwierdzenie że to pasztet;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiam pomidorówkę!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    apetyczna
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    nigdy takiej nie jadłam, podoba mi się przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    to jest pyszne,,,ja lubię z kefirem
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja też z kefirem, jogurtem albo kwaśną śmietaną albo bez niczego, w każdej wersji świetnie smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja też z kefirem, jogurtem albo kwaśną śmietaną albo bez niczego, w każdej wersji świetnie smakuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    też takiej nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    mój przysmak też robię podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    fantastyczna :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    pyszna,nie jadłam takiej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię,bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !