Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kergulena z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kergulena 600 g[wypatroszona ,bez głów][
tłuszcz do smażenia
pieczarki 200 g
mąka 3 łyżki
ketchup 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kergulena z pieczarkami

Rybę opłukać,posypać przyprawami,oprószyć mąką,włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i zrumienić z obu stron,pieczarki oczyścić ,opłukać,pokroić w plasterki,podsmażyć,włożyć ryby i dusić 10 minut na małym ogniu,doprawić do smaku,następnie ułożyć na półmisku,obłożyć pieczarkami,polać ketchupem podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak