Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur po moskiewsku I

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 800 g
mąka 4 łyżki
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
rodzynki 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Amur po moskiewsku I

Oczyszczonego ,wypatroszonego amura opłukać,przekroić wzdłuż na połówki,usunąć kręgosłup i podzielić ukośnie na porcje,posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny,po tym czasie oprószyć mąką,usmażyć,zalać winem zmieszanym z koncentratem pomidorowym ,przyprawami i opłukanymi rodzynkami,dusić do momentu odparowania wina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak