Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki kurczaka w cieście piwnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
piwo 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
pierś z kurczaka 1 szt
sól
SOS PIKANTNY
olej do smażenia
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki kurczaka w cieście piwnym

Do mąki dodajemy sól mieszamy i wlewamy piwo,mieszamy trzepaczką i wlewamy wodę i ponownie mieszamy aż ciasto będzie gładkie,następne dodajemy żółtko mieszamy i łączymy z ubitym białkiem i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.Pierś z kurczaka kroimy w duże paluszki wkładamy do sosu pikantnego i zostawiamy tak na 10 min,następnie zanurzamy w cieście i smażymy w głębokim oleju przez 8 min.Przed podaniem osuszamy papierowym ręcznikiem.Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdzislawa2 15.04.2012 17:05
super
Grazyna0211 29.01.2012 13:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak