Sposób przygotowania

Udka królika podzielić na porcje,mięso oprószyć solą i pieprzem,zostawić na godzinę, a następnie obrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu,pod koniec obrumienienia dodać drobno pokrojoną cebulę,podsmażyć i zalać mięso kilkoma łyżkami wody,poddusić,a następnie wlać przecier pomidorowy i razem kilka minut gotować,następnie mięso włożyć do słoików i zalać sosem,tak aby sos pokrywał mięso,pasteryzować jak inne konserwy mięsne.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    trzeba wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    takiego jeszcze nie jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    smaczny jest królik?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !