Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z królika w zalewie pomidorowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka królika 4 szt
sól do smaku
tłuszcz 15 dkg
cebula
przecier pomidorowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z królika w zalewie pomidorowej

Udka królika podzielić na porcje,mięso oprószyć solą i pieprzem,zostawić na godzinę, a następnie obrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu,pod koniec obrumienienia dodać drobno pokrojoną cebulę,podsmażyć i zalać mięso kilkoma łyżkami wody,poddusić,a następnie wlać przecier pomidorowy i razem kilka minut gotować,następnie mięso włożyć do słoików i zalać sosem,tak aby sos pokrywał mięso,pasteryzować jak inne konserwy mięsne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 25.10.2011 18:30
smaczny jest królik?
Mariusz10 20.10.2011 19:20
takiego jeszcze nie jadłem
MAR3STA 19.10.2011 23:04
trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak