Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos holenderski II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietanka 1 szkl
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 3 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
masło 1.5 łyżki do zasmażki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos holenderski II

Masło rozgrzać,wymieszać z mąką,zasmażyć nie rumieniąc,następnie rozprowadzić zimną śmietanką,szybko mieszając trzepaczką i gotować parę minut na wolnym ogniu,żółtka utrzeć z masłem ,wlewać powoli gorący sos szybko mieszając i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara29 22.04.2012 10:46
idealny do szparagow
Emiliozo 08.01.2012 11:30
smaczny
Ania67 21.11.2011 09:18
świetny sosik
Mariusz10 23.10.2011 23:01
super
MAR3STA 19.10.2011 23:03
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak