Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem i parówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
pomidor 1/2 sztuki
ogórek konserwowy 1 sztuka
parowka cienka 1 sztuka
jabłko 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
ketchup 1 łyżeczka
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem i parówką

Jajko ugotować na twardo, przestudzić, obrać ze skorupki, pokroić w kostkę, ułożyć na talerzu. Na wierzch posypać pokrojone w kostkę: cebulę, pomidora, ogórka, parówkę i obrane jabłko. Całość oprószyć solą i pieprzem. Ocet wymieszać z olejem, cukrem i ketchupem. Sosem polać sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.10.2012 19:59
parówki jedynie zjadam bezpośrednio, jakoś kulinarnie ich nie wykorzystywałem. Muszę to przemyśleć :o)
Weronika_eM 22.12.2011 16:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak