Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z octem i olejem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 150 ml
sól
pieprz
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z octem i olejem

Papryki dokładnie myjemy i suszymy układamy je tylko w całości na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia albo folią aluminiową i włóż do piekarnika na 25 minut w temp. 220 st. tylko musimy od czasu do czasu obracać paprykę , gorące papryki przełóż do miski bądż garnka i szczelnie przykryj folią i odstaw na 20 minut , następnie papryki obierz usuń nasiona a miąższ pokrój na paski , czosnek drobno siekamy , oliwę łączymy z octem . W szklanym słoiku układaj kawałki papryki , oprószając je pieprzem i jeszcze możemy odrobiną soli. , dajemy czosnek i natkę pietruszki , zalewamy to oliwą z octem i przechowujemy w lodówce .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.09.2012 08:52
smaczne
anulka69 09.11.2011 11:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak