Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowa nuta fantazji

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
brzoskwinie w puszce 1 szt.
śmietana kremówka 500 ml
cukier puder 2 łyżki
galaretka brzoskwiniowa 2 szt.
delicje 2 opak.
polewa czekoladowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowa nuta fantazji

Upiec biszkopt jasny. Przyrządzić masę: połowe brzoskwiń i 3/4 szkl. soku zmiksować. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Do ubitej kremówki dodawać po 1 łyżce zmiksowane brzoskwinie. Galaretki rozpuścić w 300 ml wody. Tężejące wlać do masy.
Kolejność: na biszkopt wlać połowę przygotowanej masy brzoskwiniowej. Wstawić do lodówki. Gdy stężeje - ułożyć delicje i zalać resztą masy. Całość znów wstawić do lodówki. Wierzch udekorować pozostałymi brzoskwiniami i zalać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 20.03.2012 22:03
Musi być pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak