Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z mięsa mielonego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 2 sztuki
kajzerka 1 sztuka
żółty ser 10 plastrów
szynka szwardzwaldzka 10 plastrów
korniszmoy 2 sztuki
musztarda 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z mięsa mielonego

z mięsa mielonego, kajzerki jajka i przypraw wyrabiamy masę jak na mielone.
dzielimy na 10 części
jajko kroimy na ćwiartki, cebulę w piórka, ogórka w słupki.
z każdej porcjo mięsa formujemy placuszek, smarujemy musztardą, układamy na nim ser, szynkę, jajko, ogórka i cebulę zlepiamy tworząc owalny kotlecik, panierujemy w bułce i smażymy na złoto,
można podawać z sosem pieczarkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 27.09.2012 14:05
super obiadek
leonkot 28.06.2012 19:34
bardzo mi miło :)
pacpaw 27.06.2012 19:46
zapożyczam pomysł na następny obiad :o)
Wacław 01.04.2012 11:11
pyszniutkie !
marcinek 21.10.2011 08:08
SUPER
SmacznaPyza 19.10.2011 19:53
jaki smakowity obiadek
halina17 19.10.2011 18:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak