Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z sera i szynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 10 plastrów
ser żółty 10 plastrów
papryka konserwowa 1 słoik
ser biały 1 kost
ser czosnkowy topiony 200 g
sól i pieprz
sałata
ogórek
rzodkiewka
por

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z sera i szynki

Ser biały wymieszać z serkiem topionym, solą i pieprzem. Paprykę wyjąć z zalewy, pokroić w paski szerokości centymetra. Najpierw ułożyć szynkę, posmarować serkiem. Na serek nałożyć plaster sera żółtego, znów nałożyć serek i plaster szynki, serek, na serku ułożyć pokrojoną paprykę, zawinąć razem w roladkę, kroić po skosie. Tak przygotować resztę roladek, do wyczerpania składników. Półmisek na roladki wyłożyć zieloną sałatą, ułożyć na niej roladki, przybrać ogórkiem, rzodkiewką i porem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 19.10.2011 22:13
wykwintne i smaczne
gottrina 19.10.2011 19:46
smaczne i szybkie w przygotowaniu
gottrina 19.10.2011 19:46
smaczne i szybkie w przygotowaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak