Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory z zielonym risottem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 8 szt
cebula
cukinia
zielony groszek 150 g
bulion 750 ml
masło
olej 1 łyżka
oregano świeże
parmezan 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory z zielonym risottem

Cukinie kroimy w kostkę a cebule posiekać , na patelni stopić masło wlać olej i podsmażyć cebulę , następnie wsypać ryż i smażyć chwilkę , cały czas mieszać po 15 minutach dodajemy cukinię i wlać szklankę bulionu , kiedy ryż wchłonie płyn wlej kolejna szklankę bulionu potem groszek i ostatnią szklankę bulionu , po pewnym czasie dodajemy starty parmezan i świeże oregano doprawić do smaku i zdjąć z ognia , pomidory myjemy łyżeczką odciąć górną część , wydrążyć miąższ napełnij je zielonym risottem i ułóż w naczyniu do zapiekania , przykryj odciętą część polej oliwą i zapiekaj 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 29.11.2013 09:31
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak