Sposób przygotowania

Cukinie kroimy w kostkę a cebule posiekać , na patelni stopić masło wlać olej i podsmażyć cebulę , następnie wsypać ryż i smażyć chwilkę , cały czas mieszać po 15 minutach dodajemy cukinię i wlać szklankę bulionu , kiedy ryż wchłonie płyn wlej kolejna szklankę bulionu potem groszek i ostatnią szklankę bulionu , po pewnym czasie dodajemy starty parmezan i świeże oregano doprawić do smaku i zdjąć z ognia , pomidory myjemy łyżeczką odciąć górną część , wydrążyć miąższ napełnij je zielonym risottem i ułóż w naczyniu do zapiekania , przykryj odciętą część polej oliwą i zapiekaj 30 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !