Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś norweski z konfiturą z warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
cukinia 2 sztuki
żółta papryka 1 sztuka
oliwa 1/2 szklanki
oregano 2 gałązki
bazylia kilka listków
sól i pieprz do smaku
filet z łososia 800 gram
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś norweski z konfiturą z warzyw

Bakłażany i cukinie pokrój w cienkie plastry, paprykę w szerokie paski. Łososia pokrój w długie pasy o szerokości 2 cm i grubości 1 cm. Rybę i warzywa skrop oliwą z oliwek, a następnie posyp oregano. Całość delikatnie wymieszaj i odstaw na 30 minut. Warzywa starannie osącz z marynaty i grilluj przez 5-7 minut, wciąż obracając i smarując resztą marynaty. Kawałki łososia ułóż wzdłuż na plastrach cukinii i bakłażana, na jednym z końców umieść kawałek zgrillowanej papryki, całość posyp oregano i zawiń. Przebij rulonik drewnianym szpikulcem, żeby się nie rozpadł, i grilluj w pozycji stojącej z jednej strony, tak, aby mięso zbielało prawie do samej góry. Po upieczeniu roladki oprósz solą i pieprzem, udekoruj listkami bazylii i podawaj zaraz po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak