Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler nać 2 szt.
pietruszka 2 szt.
koper świeży 2 szt.
marchew 0,5 kg
cebula biała 2 szt.
papryka czerwona 2 szt.
woda 2,5 szkl.
ocet 0,5 szkl.
cukier drobny 0,5 szkl.
sól 1 łyżka
ogórki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po żydowsku

Seler, pietruszkę, koper, cebule, papryke, marchew - należy pokroić. Przygotować zalewę z wody, octu, cukru i soli. Ogórki i pozostałe warzywa włozyc do słoików, zalać zalewą. Zakrecic słoiki. Zagotować. Uwaga! Podałam proporcje zalewy! w zależności od wielkości słoików zmienia się ilość zalewy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 21.10.2011 10:10
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak