Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie jogurtowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 3 łyżki
jogurt 200 g
ziarna sezamu 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 listki
migdały 3 łyżki[grubo mielone]
sól do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie jogurtowym

Jajka obrać ,przekroić na połówki,jogurt wlać do płaskiego garnka i delikatnie podgrzać,do jogurtu dodać 100 ml wody,mak sezam,przyprawy,migdały,sól oraz sok cytrynowy,całość wymieszać i gotować na małym ogniu,tak długo ,aż sos zgęstnieje,następnie jajka włożyć do sosu i podgrzać w nim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 08.01.2012 00:21
lubię
Ania67 03.11.2011 09:23
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak