Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane pstrągi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4 sztuki
cytryna 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
keczup pikantny 4 łyżki
pomidory 3 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
por 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
masło 5 dag
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane pstrągi

pstrągi skrop sokiem z cytryny oprósz solą i pieprzem i odstaw na godzinę.Pomidory pokrój w kostkę,por na krążki,paprykę w kostkę a cebule posiekaj.Warzywa wymieszaj razem i przypraw solą i pieprzem.Ryby osącz posmaruj w środku keczupem i napełnij warzywnym farszem.Ułóż w żaroodpornej formie oprósz papryką i piec około 25 min w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak