Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura malinowa z likierem wiśniowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 1 kg
woda 3 szklanki
likier wiśniowy 2 łyżki
skórka z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura malinowa z likierem wiśniowym

w dużym naczyniu rozpuścić cukier w wodzie nie dopuszczając do zagotowanie do syropu dodać skórkę z cytryny włożyć owoce zwiększyć ogień gotować konfitury 15 minut bez przykrycia i mieszamy Kilkakrotnie wstrząsać naczyniem zmniejszyć ogień do konfiturt wlać likier dokładnie wymieszać starając się nie podnieść owoców trzymać jeszcze na ogniu 5 minut bez gotowania konfitury przekładać na gorących wysterylizowanych słoiczków zamknąć po wystudzeniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak