Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti Bolognese

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 200 gram
sól
pieprz
olej 2 łyżki
sos bolognese 1 opakowanie
makaron 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti Bolognese

Na dużą patelnię wlewamy olej i wrzucamy mięso mielone doprawiamy do smaku solą i pieprzem , smażymy aż będzie przyrumienione. W 250 ml ciepłej wody mieszamy sos z torebki. Wlewamy do mięsa. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Makaron na spaghetti gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzamy i podajemy z sosem bolognese.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuba10019961 29.12.2011 12:15
z gotowym sosem ;//
Ewelina38 04.11.2011 20:57
rurki to faktycznie nie spaghetti ale jedzonko i tak pyszne :)
Henryka2 19.10.2011 11:06
Z rurkami, to chyba jednak nie spaghetti?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak