Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z makrelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
olej 2 łyżki
makrela wędzona 1 sztuka
groszek konserwowy 1 1/2 szklanki
serek kremowy 10 dag
żółty ser 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z makrelą

Do maki dodaj jajka sól i olej rozrób z mlekiem by powstało ciasto nalesnikowe o konsystencji jak gęsta śmietana. Z ryby zdejmij skórkę i ości podziel ją na części,groszek wrzuć na 2 minuty do wrzątku i odsącz.Naleśniki smaruj serkiem,kładź kawałki ryby i groszek,zwijaj to razem i układaj w żaroodpornym naczyniu,posyp serem i zapiekaj 20 min w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak