Sposób przygotowania

Wybieramy około kilograma niedużych, ładnych ziemniaków podobnej wielkości.szorujemy je starannie. Układamy na wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Smarujemy oliwą.Doprawiamy solą pieprzem, obtaczamy w ziołach. Pieczemy 1 -1,5 godziny (w zależności od wielkości ziemniaków) w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika przekrawamy, polewamy śmietaną i posypujemy siekanym szczypiorkiem.Jemy ciepłe!

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetyczne ziemniaczki.Muszę wypróbować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pyszniutkie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    smakowicie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    same pyszności !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !