Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażuchy z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 średnie
cebula 1 mała
mąka ziemniaczana 1 czubata łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Prażuchy z cebulką

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy mąkę.
Krok 1 - Prażuchy z cebulką foto
2
Szybko i energicznie ubijamy ziemniaki tłuczkiem, w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody.
Krok 2 - Prażuchy z cebulką foto
3
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym maśle.
Krok 3 - Prażuchy z cebulką foto
4
Prażuchy wykładamy na talerz, polewamy przesmażoną cebulką. Podajemy z kefirem lub kwaśnym mlekiem.
Krok 4 - Prażuchy z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 18.11.2012 20:46
przepis naszych babć. Nie można pozwolić, aby został zapomniany, szczególnie, że takie prażuchy to smaczny dodatek np. do obiadu. Mam tylko pytanie: ile tej mąki ziemniaczanej? pewnie zależy od ziemniaków, ale możesz jakoś oszacować? Łyżka?
IKrakowianka 07.02.2012 21:47
mniam, bardzo lubię
Jarlin 19.10.2011 14:36
super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak