Sposób przygotowania

Kapustę czerwoną poszatkować a z kapusty włoskiej tylko parę liści , cebulę posiekać a cukinie pokroić w dużą kostkę , rozgrzać masło w rondelku wlać jeszcze trochę oliwy i podsmażyć cebulę i pora , następnie po paru minutach dorzucamy kapustę czerwoną i włoską , mieszamy cały czas , możemy dodać listka laurowego , jeszcze tylko cukinię i wlać bulion gotować przez godzinę , w między czasie pomidory sparzyć i obrać pokroić na ósemki i dodać do zupy , fasolę odsączyć przepłukać i też dodać do zupy, jeszcze tylko na koniec doprawić sola pieprzem do smaku i gotowa zupę możemy zapodać z grzanką .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super zupka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !