Sposób przygotowania

Pigwę obrać, pokroić w mniejsze kawałki, podlać 3/4 szklanki wody i rozgotować (ja dodatkowo zmiksowałam) do rozgotowanej pulpy pigwowej dodać około 1/2 kg cukru i obrane ze skórki i białych błonek pomarańcze pokrojone w mniejsze kawałki i całość smażyć na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Gorące przełożyć do słoików.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Jeszcze nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    lipka02

    o jeju ale cudownie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    też nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    mam pigwę to wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    FAJNY
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    nie obieram pigwy
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    bardzo dobry taki dżem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pigwę używam tylko do herbaty, z chęcią wypróbuję przepis na konfiturę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !