Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z pigwy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 2 kg
pomarańcze 2 sztuki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z pigwy

Pigwę obrać, pokroić w mniejsze kawałki, podlać 3/4 szklanki wody i rozgotować (ja dodatkowo zmiksowałam) do rozgotowanej pulpy pigwowej dodać około 1/2 kg cukru i obrane ze skórki i białych błonek pomarańcze pokrojone w mniejsze kawałki i całość smażyć na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Gorące przełożyć do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 03.11.2012 08:29
pigwę używam tylko do herbaty, z chęcią wypróbuję przepis na konfiturę :)
matesko 22.10.2012 15:25
bardzo dobry taki dżem
Stenka 26.09.2012 16:17
nie obieram pigwy
Goya 27.10.2011 10:59
FAJNY
kriso 26.10.2011 20:29
interesujący przepis
Stenka 25.10.2011 19:19
mam pigwę to wypróbuję
Ewa95 24.10.2011 18:59
też nie próbowałam
lipka02 19.10.2011 10:24
o jeju ale cudownie wygląda
Magdalena67 19.10.2011 10:14
Jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak