Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cebulowo - paprykowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 400 g
cebula 10 szt
papryka mielona 1 łyżeczka
pieczarki 250 g
kostka rosołowa 1 szt
przyprawy
śmietana
mąka
ogórek kiszony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cebulowo - paprykowy

Mięso pokroić w kostkę, przyprawić, odstawić. Pieczarki pokroić w plastry, podsmazyć, zdjać z patelni. Na rozgrzanym oleju podsmazyć na brązowo mieloną paprykę. Cebulę pokroić bardzo drobno (musi być jej dużo, ok 3 razy wiecej niz miesa poniewaz na niej będzie bazował sos, po czym dodac do papryki na patelnię, podsmazyć, dodać mięso, smażyć aż mięso i cebula się zarumienią. Dodać pieczarki, zalać bulionem tak by zakryć wszystkie składniki, dusić ok pół godziny, podlewac wodą, aby była na tym samym, zakrywającym mięso poziomie. Po tym czasie, zagęścić sos mąką i smietaną, doprawić, można doac startego ogórka kiszonego, ale nie za dużo bo zbyt mocno zdominuje smak. Całośc dusić aż mięso zmięknie. Podawać np. z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 19.10.2011 08:34
wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak