Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE
1 kostkę margaryny rozpuścić w 1 szkl. wody.
Doprowadzić do wrzenia.
Dosypać 1 szkl. mąki.
Odstawić do ostudzenia.
Dodawać po jednym jajku i ucierać do powstania masy o konsystencji gęstej śmietany.

Gotowe ciasto podzielić na dwie częsci.
Na posmarowana tłuszcze blachę wyłożyć jedną część,rozprowadzić łyżką.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 25-30 minut.
W ten sposób upiec drugą część,obie odstawić do ostygnięcia.

Przygotować masę:
1/2l mleka zagotować z 2 łyżeczkami cukru waniliowego.
Dodać 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżkę mąki ziemniaczanej,mieszając by nie zrobiły się grudki.
Połączyć z masłem utartym z 1 szkl.cukru pudru.

Dowolne galaretki rozpuścić

Na jeden blat ciasta wyłożyć tężejące galaretki,włożyć do lodówki.

Na gotowe galaretki wyłożyć krem,przykryć drugim blatem,posypać pudrem i gotowe.

Po prostu coś pysznego
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Widziałam już wcześniej taki pomysł i miałam zrobić, ale coś mi nie wyszło ta wygląda bardzo apetycznie i muszę koniecznie zrobić
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo mi się podoba taka wersja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale kusi na noc słodkościami....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !