Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem katoloński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 2 filiżanki
cukier 3 łyżki
esencja waniliowa 1/4 łyżeczki
żółtka ubite 5 szt
cukier brązowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem katoloński

W misce nad garnkiem z gorącą wodą rozgrzać śmietanę razem z białym cukrem i esencją waniliową,dodać żółtka jajek i ciągle mieszając,następnie zdjąć miskę z garnka i kiedy śmietana zgęstnieje wstawić do lodówki na 10 minut,po wystygnięciu posypać krem brązowym cukrem,wstawić miskę do naczynia z lodem,a następnie do gorącego piekarnika i zapiec tak ,aby cukier się skarmelizował.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 18.10.2011 23:08
chętnie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak