Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiące kiełbaski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
czosnek rozgnieciony 1 ząbek
kiełbasa pokrojona w plasterki 30 dkg
sos pomidorowy 400 ml
ser starty 1 szklanka
sól
pieprz
bagietka 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiące kiełbaski

Na rozgrzanej oliwie smażymy przez 4 min czosnek i cebulę ,następie dodajemy plasterki kiełbasy dobrze przyprawiamy i smażymy razem 8 min,wlewamy sos pomidorowy doprawiamy i gotujemy około 8 min.Przekładamy wszystko do naczynia robota kuchennego i miksujemy.Taką pastę smarujemy na grubo posmarowanych kromkach bagietki i układamy na żaroodpornym półmisku,wierzch posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku aż ser się lekko zrumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 19.10.2011 19:46
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak