Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane z curry

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 3 łyżki
curry 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz
sałata porwana
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane z curry

Osiem jajek ugotowanych na twardo kroimy na pół wzdłuż ostrożnie wyciągamy żółtka,pozostałe dwa jajka kroimy na pół.Żółtka ze wszystkich jajek ucieramy,dodajemy majonez,curry musztardę i malutkie kawałki papryki konserwowej,przyprawiamy i dobrze mieszamy aż będzie gładka masa.Nadzienie przekładamy łyżeczką do szprycy z gwiazdkową końcówką i napełniamy białka.Na talerzu układamy sałatę i kładziemy na nich jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak