Sposób przygotowania

szpinak wrzucamy do lekko osolonego wrzątku na 1 min, wylewamy całość na sito, przelewamy zimna wodą, odsączamy. Chleb kroimy w kostkę aby zrumienić na suchej patelni na grzanki. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty i bułkę tartą, dodajemy sól oraz pieprz do smaku i wyrabiamy na jednolita masę. Na koniec wsypujemy grzanki i delikatnie mieszamy. Osączone liście szpinaku rozkładamy na blacie. Z mięsa formujemy wałeczki i owijamy je szpinakiem, roladki obwiązujemy nicią kuchenną. Wlewamy wodę do wysokiego garnka i wkładamy wkładkę do gotowania na parze. Kładziemy na niej roladki. garnek przykrywamy pokrywą. Gotujemy 20 min. Gołąbki podajemy z ziemniakami. Do masy mięsnej zamiast bułki tartej możemy dodać kilka łyżek startego żółtego sera. roladki będą miały bardziej wyrazisty smak

Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela11

    Polecam są bardzo dobre ,chciałam dodać zdjęcie niestety mój aparat jest do kitu
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a szkoda bo pewnie świetnie się prezentują
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela11

    jeszcze szybciej znikają z talerza
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś nowego dla mnie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !