Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPINAKOWE GOŁĄBKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonego mięsa wieprzowego 40 dkg
świezych dużych lisci szpinaku 20 dkg
jajko 1 szt
ząbki czosnku 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
czerwony pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SZPINAKOWE GOŁĄBKI

szpinak wrzucamy do lekko osolonego wrzątku na 1 min, wylewamy całość na sito, przelewamy zimna wodą, odsączamy. Chleb kroimy w kostkę aby zrumienić na suchej patelni na grzanki. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty i bułkę tartą, dodajemy sól oraz pieprz do smaku i wyrabiamy na jednolita masę. Na koniec wsypujemy grzanki i delikatnie mieszamy. Osączone liście szpinaku rozkładamy na blacie. Z mięsa formujemy wałeczki i owijamy je szpinakiem, roladki obwiązujemy nicią kuchenną. Wlewamy wodę do wysokiego garnka i wkładamy wkładkę do gotowania na parze. Kładziemy na niej roladki. garnek przykrywamy pokrywą. Gotujemy 20 min. Gołąbki podajemy z ziemniakami. Do masy mięsnej zamiast bułki tartej możemy dodać kilka łyżek startego żółtego sera. roladki będą miały bardziej wyrazisty smak

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia6 19.12.2011 11:18
pycha
ziutula
ziutula 11.12.2011 23:51
coś nowego dla mnie...
anna186 18.11.2011 19:22
pycha
Ela11 18.10.2011 18:26
jeszcze szybciej znikają z talerza
pacpaw 18.10.2011 18:21
a szkoda bo pewnie świetnie się prezentują
Ela11 18.10.2011 17:55
Polecam są bardzo dobre ,chciałam dodać zdjęcie niestety mój aparat jest do kitu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak