Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe pokroic w kostkę, a boczek w słupki. Papryki i 2 cebule obrać i także pokroić w paseczki. Mięso podsmażyć na oleju, dodac warzywa, podlac bulionem i dusić ok poł godziny. Dodać śmietanę z mąką i dusić jeszcze ok. 10 min., doprawić do smaku. Ziemniaki obrać i zetrzeć, dodać jaja mąkę i startą cebulę . Smażyć na rozgrzanym tłuszczu duże placki. Podawać złożone na pół, wypełnione gulaszem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pyszne, sycące danie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wykwintne!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    czuję mojej rodzinie przypadnie ten przepis do gustu
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    uwielbiam takie dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zapowiada się bardzo smacznie.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !