Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapeć

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
mąka pszenna 4 łyżki
jajko 2 sztuki
sól 1 do smaku
smalec 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapeć

mąkę jak najdokładniej utrzeć z żółtkami jaj dolać tyle wody żeby ciasto było jak gęsta śmeitana jeszcze wybić dobrze osolić białka ubić na sztywną pianę i ostrożne wymieszać z ciastem na dużej patelni podsmażyć na smalu pokrajać w plastry cebulę wylać na to ciasto i wsunąć do średnio nagrzanego piekarnika 15 minut włożyć na półmisek stroną ze zrumienioną cebulą do góry podawać gorący i jeść natychmiast aby ni eopadł

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak