Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne placki z ziemniaków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
żółty ser 25 dag
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól 1 do smaku
piperz 1 do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyżki
tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne placki z ziemniaków

ziemniaki zemleć dodać starty na grubej jarzynowej tarce ser i resztę składników wyrobić ciasto doprawić do smaku aby było pikantne na posypanej nułki stolnicy rozwałkować je na grubość o,5 cm wykrawać spodkiem od szklanki krążki posypać bułką is smażyć na rozgrzanym tłuszczu rumienić z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 19.10.2011 10:13
spróbuję
suzana 18.10.2011 17:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak