Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wykwitna zupa z melona

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 6 małych
śmietana słodka 1 szklanka
cukier puder 12 dag
alkohol 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wykwitna zupa z melona

ściąć wierzch melony ostrą łyżką wybrną najpierw pestki potem właściwy miąższ pestek odrzucić miąższ krajać na malutkie kawałki Kawałki melony wymieszać ze śmeitaną cukrem i alkoholem Napełnić masę skórkę melony przykryć wierzchem i całość zawinąć szczelnie w folią aluminiową wstawić do nagrzanego piekarnika 230 stopni i piec 30 minut zupę podawać gorącą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak