Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier puder 25 dag
mąka 50 dag
jajko 4
śmietana 12% 4 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Cukier ucieramy z margaryną i 3 jajkami. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz śmietanę.
Ciasto podzielić na 2 części i piec. Ciasto rozsmarować na papierze do pieczenia. Po upieczeniu posmarować ciasto powidłami i posmarować obranymi i pokrojonymi w plasterki jabłka. Placek posypujemy odstawionym ciastem, które trzemy na tarce. Pieczemy ciasto jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 23.12.2011 21:36
chętnie skorzystam z tego przepisu
Juleczka20 02.11.2011 19:56
pyszne ciasto
pioge7 19.10.2011 08:21
pycha, uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak