Sposób przygotowania

Na rozgrzany olej dajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę i chwile podsmażamy. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, a następnie dodajemy do cebuli i wszystko razem chwile podsmażamy. Przygotowujemy wywar z warzyw i kostki ( 2,5 l bulionu). Podsmażoną cebulę i pomidora wrzucamy do bulionu i czekamy aż się zagotuje. Do zupy dodajemy makaron lub ryż albo lane ciasto. Gotową zupę rozlewamy do miseczek. Do każdej dodajemy śmietany i posypujemy pietruszką. Zupa ma lekko słodki smak przez cebulę. Słodki smak można zmienić dodając ostrą paprykę w proszku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam, jedna z moich ulubionych zup
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam, jedna z moich ulubionych zup
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    bardzo lubię pomidorową:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    pomidorówka jest ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !