Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aromatyczny schab w miodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 2 kg
boczek wędzony 10 plasterków
miód 4 łyżki
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
Goździki całe Prymat 2 sztuki
czerwone wytrawne wimo 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: aromatyczny schab w miodzie

schab myjemy, suszymy zalewamy winem, zostawiamy w lodówce na noc, goździki miażdżymy mieszamy z cynamonem, dodajemy do podgrzanego miodu.
schab solimy, pieprzymy, polewamy miodem, następnie układamy na nim cieniutkie plasterki boczku, pieczemy 1,5-2 godziny, przez pierwsze 20 minut w temperaturze 200 stopni, potem zmniejszamy temperaturę do 180 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 18.10.2011 16:07
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak