Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser jogurtowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 400 ml
śmietana kremówka 1 szklanka
cukier puder 2 łyżka
sok z cytryny 2 łyżka
mleko 2% 3 łyżki
mandarynka 1 sztuka
cytryna 2-3 plasterki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: deser jogurtowy

Żelatynę moczymy w 2 łyżkach zimnej wody. Śmietanę ubijamy na puszystą masę. Napęczniałą żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i łączymy ze śmietaną cały czas ubijając. Do jogurtu dodajemy sok z cytryny i cukier.Mieszamy i dodajemy do śmietany , nakładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki. przed podaniem dekorujemy mandarynką i cytryną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 07.06.2012 01:04
ekstra
babcia
babcia 07.06.2012 01:04
ekstra
fictor123 25.04.2012 08:56
pycha
monika1968 24.04.2012 19:57
Rewelacyjne
RenataZ-et 20.04.2012 20:50
ale super :)
Seba 18.04.2012 08:09
smaczny
smakosz1988 16.04.2012 19:15
rewelacja
kamyk 17.03.2012 20:51
super
Dorota59 03.03.2012 15:22
smaczny
romanrafal
romanrafal 03.03.2012 08:14
pyszny
Izabela/bella81 21.02.2012 22:28
fajny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak