Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka \"Jaś\" 300 g
wędzony boczek 150 g
kiełbasa 150 g
cebula 80 g
koncentrat pomidorowy 60 g
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 szt
przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę „Jaś” (300g) namoczyć w zimnej wodzie. Po 8 godzinach odcedzić ją i ugotować do miękkości w 2 litrach wody. Pokrojony w kostkę wędzony boczek (150g), kiełbasę (150g) zasmażyć razem z cebula (80g) i dodać do fasoli. Następnie dodać koncentrat pomidorowy (60g) i jedno opakowanie (20g) przyprawy do dań z fasoli Prymat. Całość gotować ok. 30 min. doprawiając do smaku przyprawą do potraw KUCHAREK.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 20.07.2011 00:09
jak ja tu lubię... a jak dawno tego nie jadłam...
novita26 03.07.2011 08:48
uwielbiam fasolke
jolita 30.06.2011 23:16
mniam mniam
agus198900 28.06.2011 18:56
zgadzam się...najlepsza jest domowej roboty!!;)
Magdalena80 18.04.2011 23:11
fajnie wygląda
Mariolka1 16.02.2011 23:43
bardzo lubię
szajba2 09.01.2011 14:40
lubię bardzo
bami 21.11.2010 12:30
Uwielbiam fasolkę po bretońsku. W ogóle uwielbiam fasolę :) przepis brzmi pysznie i pysznie to wszystko wygląda :)
Joanna120 03.11.2010 11:50
najlepiej smakuje domowej roboty
rakow2
rakow2 04.10.2010 14:37
klasyczna polska potrawa
sirheron 18.09.2010 17:00
przysmak :)
Jaheira11 16.09.2010 23:02
dobre
Barbara55 20.08.2010 17:47
przepis na fasolkę to każdy ma swój ale każda dobrze smakuje
Ewa111 25.05.2010 13:49
robię bardzo podobnie ale nie dodaję boczku tylko samą kielbasę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak