Sposób przygotowania

Fasolę „Jaś” (300g) namoczyć w zimnej wodzie. Po 8 godzinach odcedzić ją i ugotować do miękkości w 2 litrach wody. Pokrojony w kostkę wędzony boczek (150g), kiełbasę (150g) zasmażyć razem z cebula (80g) i dodać do fasoli. Następnie dodać koncentrat pomidorowy (60g) i jedno opakowanie (20g) przyprawy do dań z fasoli Prymat. Całość gotować ok. 30 min. doprawiając do smaku przyprawą do potraw KUCHAREK.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię bardzo podobnie ale nie dodaję boczku tylko samą kielbasę
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    przepis na fasolkę to każdy ma swój ale każda dobrze smakuje
  • 11
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    dobre
  • 9
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przysmak :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    klasyczna polska potrawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Joanna120

    najlepiej smakuje domowej roboty
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam fasolkę po bretońsku. W ogóle uwielbiam fasolę :) przepis brzmi pysznie i pysznie to wszystko wygląda :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię bardzo
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mariolka1

    bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    agus198900

    zgadzam się...najlepsza jest domowej roboty!!;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam fasolke
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    jak ja tu lubię... a jak dawno tego nie jadłam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !