Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 4 sztuki
masło 5 dag
grejpfrut 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 sztuki
sól do smaku
mleko 0.5 litr
szczypiorek usiekany 1 pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
orzechy włoskie 10 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela z orzechami

Ryby zalej mlekiem z pieprzem i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.Folie aluminiową 4 kawałki wysmaruj maslem i pozaginaj brzegi aby powstały prostokatne foremki nieco dłuższe i szersze niż ryby.Z grejpfruta wyciśnij sok a dymki drobno posiekaj razem ze szczypiorkiem.Oprósz solą makrele i ułóż je na foliowych foremkach polej sokiem z grejpfruta posyp orzechami oraz posiekana cebulą.Piec 25-35 minut na grillu na małym żarze przykryte folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak