Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszubskie kiełbaski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 80 dag
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
majeranek do smaku
tymianek do smaku
bulion drobiowy 2 szklanki
śmietana 1 szklanka
pieprz do smaku
sól do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszubskie kiełbaski

Cebule posiekaj podsmaż na złoto. Do mięsa dodaj cebulę,3 ząbki czosnku roztarte z solą,połowe jałowca troche majeranku i tymianku.Wyrób mięso na masę i formuj z niego wałeczki o długości około 10 cm i szerokości 2 cm.Z wierzchu posyp jałowcem.Kiełbaski ułóż w żaroodpornym naczyniu i piec do zrumienienia (około 30 minut). Przełóż do rondla i zalej goracym bulionem i śmietaną.Duś na wolnym ogniu około 15 minut,dopraw roztartym czosnkiem solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak