Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb, który zawsze wychodzi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 100 g
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka
mąka żytnia 1 szklanka
mąka przenna 1 kg
słonecznik łuskany 1 szklanka
woda 1 (ciepła)
otręby pszenne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: chleb, który zawsze wychodzi

wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy

2 razy zbijamy (tzn kiedy ciasto wyrośnie wyrabiamy je i zostawiamy do ponownego wyrośnięcia)

wkładamy do foremek keksowych (powinny wyjść 2)
i pieczemy do zezłocenia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 29.04.2012 12:50
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak