Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oponki serowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 250 g
mąka 1,25 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 3 sztuki
ojej do smażenia
sól do smaku
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: oponki serowe

ser, mąkę, sodę i szczyptę soli zagniatamy,
ciasto wałkujemy i wycinamy krążki ( za pomocą szklanki i kieliszka)
małe krążki, które zostaną z wycinania oponek też smażymy, wyjdą nam śliczne kuleczki.
smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor,
odsączamy z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 29.04.2012 12:51
pyszności
marcinek 29.04.2012 12:51
pyszności
Adamorek 15.02.2012 16:07
fajne oponki i po nich oponki:)
SylwiaMagdaSabin 26.11.2011 15:30
nie ma to jak oponki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak