Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIkantna mięso z kurczaka

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartka z kurczaka 3 sztuki
olej do smażenia
przyprawa kebab- gyros Prymat 2 sztuki
pieprz 1/5 opakowania
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: PIkantna mięso z kurczaka

Cwiartki z kurczaka musimy opłukać pod wodą, mięsko znajdujące się na nich oddzielamy od kości. Następnie kroimy je w kostkę. Tak pokrojone mięso na talerzu obsypujemy wymienionymi przyprawami , obtaczamy w nich i odstawiamy na 45 minut. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smazymy na patelni, mieszając.

Podawać do ziemniaczków itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 30.03.2013 20:22
cos co ja osobiscie lubie
mirosława4 21.03.2013 22:44
dobre a jeszcze lepsze z ryżem :)
Magda60 05.07.2012 20:50
na ostro tez dobre
jogobella23 14.03.2012 21:06
pycha
Ewelina38 05.03.2012 20:16
świetnie przyrządzone mięsko, uwielbiam na ostro :)
kamyk 11.02.2012 21:49
pycha mięso
gacopierz23 29.12.2011 18:17
kurczak na ostro jest OK
Wacław 13.12.2011 09:41
pyszne !
dianix 02.12.2011 09:38
ojej az slinka leci na widok, tez czesto robie
Lidia6 25.11.2011 10:00
pycha
iga2 15.11.2011 13:39
super
Justyna37 09.11.2011 20:02
Smaczne
Ewelina47 01.11.2011 08:57
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak