Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowo-mięsne kulki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
mięso mielone 150 gram
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do p[anierowania
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowo-mięsne kulki

Pieczarki myjemy, odcinamy nóżki. Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami, nakładamy farsz we wgłębienia pieczarek.tak aby powstała z pieczarką kulka. panierujemy w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 11.02.2012 08:36
nie smakowało mi, ale nie każdemu musi ;)
tonia 23.10.2011 15:16
fajny przepis
halina17 18.10.2011 11:18
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak